Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olur?

Okunma [5827]
Oruç Tuttuğunuzda Vücudunuzda Neler Olur?

 

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca müslümanın oruç tuttuğu ramazan ayı başladı. Ramazan, son birkaç yıldır günlerin daha uzun, havaların da sıcak olduğu döneme denk geliyor.  Peki oruç tutmak sağlığı nasıl etkiler? 30 gün oruç tutan bir insanın vücudunda neler olur?

 

 

En zoru, ilk günler

 

İnsan bedeni, "oruç" tuttuğunu son öğünden 8 saat sonra kavrayabiliyor. Yani bağırsaklar son öğünde alınan tüm besin maddelerini tamamen sindirdiği zaman. Vücut bir sonraki aşamada enerji ihtiyacını karşılayabilmek için karaciğerdeki ve kaslardaki glükoza yöneliyor. Yağların yakılması kilo vermemize, kolesterol seviyemizi düşürmemize ve diyabet riskini azaltmamıza yardımcı oluyor. Öte yandan, kan şekerinin düşmesiyle vücutta halsizlik ve uyuşukluk baş gösteriyor. Açlık seviyesinin en üste çıktığı zamanlarda baş ağrısı, mide bulantısı ve kötü ağız kokusu da semptomlara ekleniyor. 

 


Taglar: #müslüman #oruç #ramazan #KuzeyYarımküre #ülke #sıcak #yaz #insanbedeni #sahur #iftar #metabolizma #enerji #enerjiihtiyacı #karaciğer #kas #protein #tuz #glukoz #su #midebulantısı #DrRazeenMahroof #kalınbağırsak #böbrek

Haberi Yapan: Diyetisyen Dünyası Editörü

Tarih: 8.05.2019

Kaynak: BBC

Sıradaki haber yükleniyor...

Diğer Haberler